nl/eng
PROJECTEN
OVER
UDO PRINSEN
beeldmaker
NIEUWS
udoprinsen facebook
udo prinsen twitter
udo prinsen linked in
udo prinsen flickr
udo prinsen pinterest
 
AMSTERDAM
sfeerfilm t.b.v. boekpromotie.
Deze sfeervolle boektrailer werd gemaakt voor non fictie boek Amsterdam - geschiedenis van de meest vrijzinnige stad ter wereld door Russell Shorto (Ambo|Anthos). 

Amsterdam is wereldberoemd. Iedereen kent de grachten en de Wallen, de musea en de coffeeshops, de fietsers en de trams, en natuurlijk de tolerantie die al eeuwenlang een voorbeeld is voor de hele Westerse wereld. Tot op de dag van vandaag maken het vrije denken en de vrije liefde Amsterdam tot een plek waar, met de woorden van oud-burgemeester Job Cohen, craziness is a value.

Maar de oorsprong van deze tolerantie gaat veel verder terug. Ze bracht in de zeventiende eeuw politieke en economische vrijheid. Amsterdam was in de Gouden Eeuw niet alleen een vrijhaven voor religieuze dissidenten en radicale denkers maar ook de eerste internationale onderneming. De handelsreizen van de voc bezorgden de stad een ongekende rijkdom en een wereldwijde invloed.

In Amsterdam vertelt Russell Shorto de geschiedenis van de meest vrijzinnige stad ter wereld. Van de aanleg van de eerste grachten in de veertiende eeuw tot het begin van de eenentwintigste eeuw, waarin de zo gekoesterde vrijzinnige idealen onder vuur liggen.

--over het boek--
'Hoe New York begon in Amsterdam: een kort koloniaal avontuur met wereldomvattende gevolgen. Een vergeten geschiedenis, meeslepend verteld.' -- Geert Mak

'Indrukwekkend gedetailleerde en zeer levendige studie van de Nederlandse invloed op het New York van de zeventiende eeuw.'-- NRC Handelsblad

CREDITS
Regie: Udo Prinsen
Carambolas Films
Productie i.s.m. Uitgeverij Ambo
Animatie: Calé Mazza, Udo Prinsen
Muziek: Arthur Adam - 'A Brief Encounter With Life'
Met heel veel dank voor beschikbaar gesteld footage door Ibrahim Attallihi en Ken Wolff
En met dank aan Amsterdam Museum i.v.m. geanimeerde illustratie.

WEBSITES & LINKS
Download song "A Brief Encouter With Life"
Russell Shorto
carambolasfilms.com
boektrailers.org
amboanthos.nl
ibovisuals.com
wolffindependents.com

Wil je op de hoogte blijven van werk uit de studio ? Meld je dan hieronder aan voor de mailinglist van Udo Prinsen & Carambolas Films. Dank voor je inschrijving.