nl/eng
PROJECTEN
OVER
UDO PRINSEN
beeldmaker
NIEUWS
udoprinsen facebook
udo prinsen twitter
udo prinsen linked in
udo prinsen flickr
udo prinsen pinterest
DOWNLOAD PERSMAP
AUDITIE
kortfilm, tags: #muziek #humanrights #WWII #holocaust #herdenken


Een jonge trompettist doet auditie doet voor het kamporkest van een concentratiekamp. Hij neemt afscheid van zijn vader en loopt alleen verder naar wat een executieplek blijkt te zijn. Tijdens zijn spel vlucht hij in een fantasiewereld, maar met zijn laatste noot keert de werkelijkheid terug: hij staat voor het vuurpeloton en wacht op de beslissing. Zijn vader luistert van een afstand mee.

Muziekcompositie
Fondse en Vloeimans kennen elkaar al vele jaren en werkten al diverse keren samen aan bijzondere projecten. Ook solo hebben deze eigenzinnige muzikanten al een groot oeuvre op hun naam staan, waaronder diverse filmmuziekcomposities. Hun compositie voor deze korte film werd al op vele plekken ten gehore gebracht, waaronder met symphonieorkest.

AWARDS
2014 Silver Award, Robinson Film Competition, Pittsburgh, PA, USA
2012 Special Mention, Young About Film Festival, Bologna, Italië
2012 Special Mention, Tofuzi Animation film Festival, Batumi, Georgië
2011 Best animation film, Leids Film Festival
2011 Best international film, Dublin Animation Film Festival (Blackrock)

Auditie is vertoond op meer dan 50 festivals wereldwijd.

EDUCATIEF
Rond Auditie is i.s.m. Human Rights in the Picture en Lessen in het Donker is een lespakket geschreven voor leerlingen van 8-11 jaar.

SALES
SND FIlms, Sidney Neter

Auditie is gemaakt met financiële hulp van de Gemeente Utrecht, Provincie Utrecht, Stichting tot nut der Israëlieten in Nederland, Kees Eijrond Fonds, Podium Educatieve Projecten.


Auditie met Eric Vloeimans en Het Symphonieorkest (voorheen Nederlands Symphonieorkest)

Wil je op de hoogte blijven van werk uit de studio ? Meld je dan hieronder aan voor de mailinglist van Udo Prinsen & Carambolas Films. Dank voor je inschrijving.