nl/eng
PROJECTEN
OVER
UDO PRINSEN
beeldmaker
NIEUWS
udoprinsen facebook
udo prinsen twitter
udo prinsen linked in
udo prinsen flickr
udo prinsen pinterest
 
DUMMIE DE MUMMIE EN DE GOUDEN SCARABEE
Sequenties voor feature film

De animaties uit de film


Dummie de Mummie officiële trailer

dummie de mummie poster
Dummie de Mummie en de Gouden Scarabee

Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen en je ziet ineens een mummie in je bed. Wat doe je dan? Ja, je schrikt je een ongeluk, natuurlijk. En dan doe je je ogen dicht, je telt tot tien en dan is hij weer weg. Maar stel je nou eens voor, hè, dat die mummie daar na die tien tellen nog steeds ligt… En na twintig tellen ook…!

De mummie blijkt Darwishi Ur-Atum Msamaki Minkabh Ishaq Eboni te heten – al snel afgekort naar alleen de voorletters, Dummie. Hij stierf ruim 4000 jaar geleden toen hij tien was, maar dankzij de magische gouden scarabee is hij weer tot leven gewekt, als mummie. En tjonge, wat is de wereld veranderd, zeg.

In de film heeft Dummie koortsachtige dromen. Deze gekke hallucinaties zijn getekend en geanimeerd door Udo. Hij kreeg daarbij hulp van Klaas Lageveen.

Screenplay Tijs van Marle
Gebaseerd op de boeken van Tosca Menten
Regie Pim van Hoeve
Producer Paul Voorthuysen
Delegate Producer Chris Derks
Associate Producer Katja Scheffer

LINKS
PVPictures
il Luster Productions

Wil je op de hoogte blijven van werk uit de studio ? Meld je dan hieronder aan voor de mailinglist van Udo Prinsen & Carambolas Films. Dank voor je inschrijving.