Han Bennink Into Spring

Door de korte film Auditie leerde ik impresario Susanna von Canon beter kennen. Bij haar op bezoek zag ik allerlei hele vrolijke beweeglijke kunstwerken aan de muur. Ik reageerde met dat ik dat wel zou willen zien bewegen in een film. “Nou, dan moeten we Han eens vragen wat hij daar van vindt, zei Susanna. Ze doelde op Han Bennink, die ik kende als drummer maar nog niet volledig op de hoogte was van zijn enorme oeuvre aan kunstwerken.  Na een animatietest en een ontmoeting met Han ging het rap: Het filmfonds kwam aan boord en we konden aan de slag met een klein verhaaltje over twee spechten die de lente aankondigen. Door hun getimmer op een stam komt de wereld weer tot leven. Han heeft samen met Mary Oliver de muziek zelf ingespeeld en deze werd gemixed en voorzien van ruimte door Frank van der Weij.

Into Spring is gemaakt uit liefde voor en ode aan de Nederlandse Jazz en improvisatie scene, maar ging geheel tegen mijn verwachting in flink rond naar een kinderfilmfestivals. Ook kunsttentoonstellingen en galeries kunnen de film goed waarderen met als topper vertoningen in the National Gallery of Art in Washington, USA.

Deze film is niet volledig online zichtbaar, we werken aan een manier om deze te gaan delen. Geniet tot die tijd van de trailer hierboven. Een DVD is wel te koop via de store.

into spring DVD Han Bennink Udo Prinsen