nl/eng
PROJECTEN
OVER
UDO PRINSEN
beeldmaker
NIEUWS
udoprinsen facebook
udo prinsen twitter
udo prinsen linked in
udo prinsen flickr
udo prinsen pinterest
DOWNLOAD PERSMAP
OORSPRONG
Videoinstallatie, tags: #natuur #bomen #tijd #zon #experimenteel #visuelepoëzie #bestaan


Videodrieluik & installatie over leven rond oude bomen.

In onze buurt werd onlangs een aantal oude platanen geveld, omdat ze letterlijk uit de straat en grachtenwanden barstten. Allereerst werden de bomen gestript van hun overtollig takkenmateriaal. Iedere dag liep ik langs de gepokte en gehavende triest ogende boomstammen.

Ik dacht aan de lange tijd die zij hebben doorgebracht aan de grachten en aan de diverse voorbijgangers. Mensen die door evolutie van technologie steeds verder van de natuur komen te staan. Bomen overleven, in bomen vinden we het verleden, heden en toekomst van ons bestaan.

De video wordt getoond op speciaal scherm met restmateriaal van de drie bomen uit de film. Drie museumbakken met daarin wit geschilderde Ginko bladeren, beukenoten en plataan schors, hangen in de ruimte waar de film op wordt geprojecteerd.

Het audiodesign bij Oorsprong werd verzorgd door Temo Gonzalez Moreno en is een compositie gebaseerd op veldopnames bij de locaties van de betreffende Ginkgo, Beuk en Platanen. De opnames zijn bewerkt tot een soundscape van menselijk geluid, omgeving en gemixed met een muzikaal motief, een sample van de Domtoren.

Tot 7 maart 2017 hangt deze installatie als onderdeel van de expositie Candela Lumen Lux, in de ArtTraverse van het Gemeentehuis in de Bilt.

Oorsprong videokunst
Oorsprong videokunst drieluik

Oorsprong werd mede geïnspireerd door de bomenkaart van de Gemeente Utrecht.
De gemeente bood tevens financiële ondersteuning.

Wil je op de hoogte blijven van werk uit de studio ? Meld je dan hieronder aan voor de mailinglist van Udo Prinsen & Carambolas Films. Dank voor je inschrijving.